Pasování na čtenáře

02.06.2014 13:28

2.června se naše třída zúčastnila nádherné akce v Městské knihovně na náměstí TGM v České Lípě. Prvňáčci byli vyzkoušeni z dovednosti ve čtení. Jako v každé správné pohádce, čekaly i je tři zkoušky.První byla přečíst písmenko a pomocí svého těla jej znázornit.Všem se vedlo dobře, pomohly i paní knihovnice. Druhá zkouška byla nejtěžší - přečíst text z pohádky a  určit o jakou pohádku jde. Opět byli úspěšní všichni. Některým byla nabídnuta pomoc.

Třetí zkouška bylo vyprávění si o správném zacházení s knihami. Nakonec přišel krásný ceremoniál - pasování na čtenáře. Děti poklekly před rytíře a jeho ženu na kolena (na ovčí kůži) a slavnostně slibily, že budou svou čtenářskou dovednost rozvíjet a o knihy se krásně starat.

Všichni obdrželi slavnostní glejt se svým jménem, medaili - čtenář  a průkazku do knihovny na jeden rok zdarma.To je ale krásných dárků.......

Prosíme maminky, aby s dětmi určitě knihovnu navštívily, paní knihovnice s nimi vyplní jen přihlášku a už se může krásně číst z ještě krásnějších knížek. Kartička platí i do všech poboček Městské knihovny v České Lípě (Špičák, Lada).

Teď jeden tajný úkol pro děti přes prázdniny, které se už velmi blíží......přečíst svou první knihu a udělat kratičký zápis do deníku spolu s obrázkem k přečtenému příběhu.

Děkujeme paním knihovnicím za jejich velkou lásku ke knihám i dětem. Bez nich bychom jen stěží zažili tolik radosti jako právě dnes.

                                                                                        děti z 1.B a p.uč.